Ruokatehtävät ja reseptit

Kädentaito -ja toimintatehtävien lisäksi suunnittelimme leirin jokaiselle neljälle päivälle helpot ja yksinkertaiset reseptit, jotka lapset pystyivät valmistamaan kotona lähes itsenäisesti.

Ruokaa tehdessä muistettiin ensin laittaa pitkät hiukset kiinni, kääriä hihat ylös sekä pestä kädet huolellisesti lämpimällä vedellä sekä saippualla.


Itse tehty ruishampurilainen:  Ohjevideo: https://www.youtube.com/watch?v=eQwKRYlwfD8

Hampurilaisen valmistamiseen tarvitset kaksi ruisleipäviipaletta, valmiin jauhelihapihvin, ananasrenkaan, ketsuppia, salaatinlehden sekä juustoa. 

1. Huuhtele tomaatti juoksevan veden alla. Leikkaa siitä 1-2 viipaletta.

2. Lämmitä jauhelihapihvi mikroaaltouunissa.

3. Laita ruisleipäviipaleet leivänpaahtimeen. Jos leivänpaahdinta ei löydy lähistöltä, voit lämmittää ne jauhelihapihvin kanssa mikroaaltouunissa.

4. Levitä lämmitetylle alimmalle ruisleipäviipaleelle ketsuppia. 

5. Asettele ketsupin päälle salaatinlehti, jauhelihapihvi, juusto, ananas ja tomaattiviipaleet, sekä päällimmäiseksi toinen leipäviipale. Hampurilainen on valmis!


Dippisetti (ruissipsit, perunalastut ja naposteluporkkanat):

1. Huuhtele porkkanat juoksevan veden alla. Jos kotoa löytyy juuresharja, niin pese porkkanat sillä. Kuori ne tarvittaessa.

2. Aseta porkkanat ja sipsit erillisiin kulhoihin, jotta napostelu on mukavampaa.

Dippi

1. Avaa kermaviilipurkki sekä dippijauhepussi. 

2. Kaada kermaviili pieneen kulhoon ja sekoita kermaviiliä jonkin verran. 

3. Kaada dippijauhe kermaviilin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Laita dippi hetkeksi jääkaappiin (noin 10 minuuttia), jotta kermaviili ehtii maustua ja dippi maistuisi paremmalta. 


Tortillat:

1. Tarvitset tortillalätyt, ananaspaloja, salaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, kinkkua ja juustoraastetta.  

2. Leikkaa varovasti veitsellä tomaatit ja kurkku sopiviksi paloiksi. 

3. Laita tortillalätty lautaselle ja ripottele sen päälle kinkkua ja juustoraastetta.

4. Käytä mikrossa noin 30 sekuntia, kunnes juusto on sulanut. Lautanen saattaa olla kuuma, joten ota se varovasti pois mikrosta, tarvittaessa patalapuilla. 

5. Laita ananasta, salaattia, kurkkua tomaattia tortillalätyn päälle.

6. Taittele tortilla haluamallasi tavalla ja syö. 

7. Jos jää nälkä, voit tehdä useamman lätyn. Mieti ensin jaksatko syödä kaiken.

8. Siivoa jälkesi. Laita loput ruuat jääkaappiin. 


Lämpimät voileivät: Ohjevideo: https://www.youtube.com/watch?v=pNTb2QeCJ6M

Tarvitset kaksi leipää, ketsuppia, majoneesia, tonnikalapurkin, ananasrenkaan ja juustoraastetta.

1. Ota lautanen ja aseta kaksi viipaletta vaaleaa leipää sille. 

2. Levitä leipien päälle haluamasi määrä ketsuppia ja majoneesia. 

3. Avaa tonnikalapurkki ja valuta sieltä ylimääräiset nesteet pois. 

4. Jaa tonnikala leipien päälle niin, että kummallekin puolelle riittää yhtä paljon. 

5. Jos ananaspurkkia ei ole vielä avattu, avaa se ja kaada ylimääräinen neste lasiin, niin voit juoda sen myöhemmin.

6. Ota leikkuulauta. 

7. Leikkaa ananasrengas voiveitsellä leikkuulaudan päällä pieniksi paloiksi. Laita ananaspalat leipien päälle. 

8. Lisää lopuksi juustoraaste. 

9. Laita leivät mikroon noin minuutiksi. Ota ne pois, kun juusto on sulanut.


Hot dog ja hedelmäsalaatti:

Hot dogin valmistukseen tarvitset hot dog -sämpylän, juustoraastetta, ketsuppia ja  majoneesia.

1. Aseta pöydälle hot dog -pakkaus, juustoraaste, ketsuppi, majoneesi sekä sakset. 

2. Avaa hot dog pakkaus varovasti saksilla. Aseta hot dog lautaselle ja ripottele juustoraastetta sämpylöiden väliin.

3. Lämmitä hot dog mikrossa 1 minuutin ajan. 

4. Viimeistele halutessasi ketsupilla tai/ja majoneesilla.


Hedelmäsalaattiin tarvitset hedelmäcocktail-säilykepurkin, banaanin, halutessasi myös mandariinin.

1. Aseta pöydälle hedelmäcocktailpurkki, banaani, leikkuulauta ja voiveitsi. 

2. Kuori banaani ja aseta se leikkuulaudalle. 

3. Pilko banaani siivuiksi voiveitsellä.  Jos käytät mandariinia, kuori ja pilko myös se. 

4. Avaa hedelmäcocktailpurkki tiskialtaan päällä ja valuta osa nesteistä viemäriin tai kippoon talteen.

5.  Kaada hedelmäcocktail kulhoon, lisää banaanisiivut/mandariinipalat ja sekoita. 

Annostele valmis hedelmäsalaatti jälkiruokakippoon tai lasiin, ja nauti!