Pyhäselän 4H-yhdistykselle kansainvälisyys stipendi to 9.4.2015

8.4.2015

Pyhäselän 4H-yhdistyksen tj. Pirjo Poutanen vastaanottaa 9.4.2015 yhdistykselle myönnetyn kansainvälisyys stipendin valtioneuvoston juhlahuoneistossa SMOLNA:ssa Helsingissä.

Stipendi on suuruudeltaan 1000 e, joka myönnettiin 4H-yhdistykselle vuosien aktiiviisesta nuorten kansainvälisestä toiminnasta.

Myönnetyt perusteet stipendin saamiselle oli mm. että yhdistyksesta on vuosittain lähtenyt kansainvälisiin vaihtoihin nuoria osallistujia ja paikalliset perheet ovat toimineet aktiivisesti isäntäperheinä ulkomailta tuleville 4H-nuorille.

Pohjoismaisille 4H-leireille yhdistyksestä on löytynyt myös aina lähtijöitä. Lisäksi Pyhäselän 4H-yhdistys oli toteuttamassa yhdessä Kontiolahden 4H-yhdistyksen kanssa kolme vuotista kansainvälistä ympäristö-hanketta, The Planet said to me, jota rahoitti Joensuun Leader-yhdistys.

Yhdistyksen hallitus on ollut myös erittäin myönteinen nuorten kansainvälisyys hankkeisiin. Pyhäselän 4H-yhdistys on avustanut aina nuoria vaihtoon lähtijöitä pienellä avustussummalla. Saatava stipendi tullaankin käyttämään suoraan kesän 2015 Pohjoismaiselle 4H-leirille lähtijöiden matka-avustuksiin.