LuonnonILO 2015-2018

Hanke päättyi 30.9.2018. Kiitos kaikille hankkeeseen osallistuneille ja yhteistyökumppaneille!

LuonnonILO –hanke sai rahoituksen Joensuun seudun Leader -yhdistykseltä. Hankkeen ideana on yhdistää nuoret ja ikäihmiset luonnonantimien ja luontoretkien keinoin. Alasta kiinnostuneita nuoria koulutetaan ja työllistetään ikäihmisten luontoretkien (marja, sieni ja villiyrtti) ryhmien vetäjiksi ja samalla heidät herätellään luonnon antimien käyttäjiksi. Luonnossa tapahtuvan toiminnan avulla nuoret ja ikäihmiset saavat tutustua toisiinsa paremmin ja näin saada pysyviä ystävyyssuhteita, jotka rikastuttavat ikäihmisten ja nuorten elämää. Myös alakoululaisille 4-6 luokkalaisille järjestetään marja-, villiyrtti- ja sieniretkiä, sekä annetaan tietoa vieraslajien tunnistamisessa ja hävittämisessä.

Hankkeen toiminta-alueena on Joensuu, Kontiolahti ja lähiympäristö.

Toteutusaika 1.10.2015 – 30.9.2018.

Hankkeesta vastaa Pyhäselän 4H-yhdistys ry ja pääyhteistyökumppanina toimii Kontiolahden 4H-yhdistys ry. Muita yhteistyökumppaneita ovat Suomen 4H-liiton Lumoa- koordinaatiohanke, joka on osa Helsingin yliopiston Lumoa -hanketta, sekä paikalliset järjestöt ja toimijat.
AITOLUONTO sivustolla on tietoa luontoalan yrittäjyydestä, koulutuksista ja kehittämistyöstä sekä ajankohtaisia luontoalan uutisia ja tapahtumia,  www.aitoluonto.fi
Testaa luonnontuotetietämystäsi hauskojen pelien avulla Arktisten aromien sivuilla

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.