Pyhäselän uudet 4H-yrittäjät

Nuorikin voi yrittää

Aada Korpi, Otso Välimäki ja Pilvi Jurvanen ovat perustaneet yrityksensä Yhdessä yrittäjyyteen! -hankkeen tarjoaman yrityskurssin avulla. Kurssilla harjoitellaan yrittämisessä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä käydään läpi, miten yrityksen kanssa pääsee alkuun. Lopuksi voi perustaa oman yrityksen 4H:n kautta. 4H-yrittäminen on harrastajamaista toimintaa, jossa 13-28-vuotiaat nuoret pääsevät harjoittelemaan yrittämisen perusteita 4H-yhdistyksen tuella. Osalla 4H-yrittäjistä on y-tunnus, jolloin yrityksen työ on kotitalousvähennyskelpoista. Nuoret ovat kokeneet, että 4H:n tarjoaman kurssin avulla yrityksen perustaminen on ollut helppoa ja mukavaa.

Nuorten mielestä yrityksen perustamisessa 4H:n kautta on paljon hyötyjä. Apua saa aina, kun tarvitsee, ja Otso mainitsee, että esimerkiksi papereiden täyttämisessä tästä oli suuri hyöty. Pilvi myös kokee, että 4H-yritykset ovat luotettavia ja asiakas tietää, että kyseessä on hyvää palvelua. Nuoret kokevat 4H:n antaman tuen ja avun olleen positiivista ja Aada sanoo, että se on helpottanut paljon.Otso kertoo, että ei saanut kesätöitä ja halusi kokeilla itsensä työllistämistä nähtyään ilmoituksen 4H-yritys-kurssista. Hän kertoo, että ei olisi ennen kurssille osallistumista uskonut ryhtyvänsä yrittämään, mutta innostus syttyi kurssin aikana. Aada kiinnostui kurssista, kun hänen äitinsä vinkkasi siitä. Aada päätti kokeilla kurssia, vaikka ei ollut koskaan edes ajatellut ryhtyvänsä yrittäjäksi. Pilvi taas oli aina ajatellut, että hän ei jaksaisi yrittää. 4H:n kautta yrityksen perustaminen oli kuitenkin niin helppoa, että hän uskalsi kokeilla ja kurssilla hän innostuikin yrittämisestä.

Entisen Pyhäselän kunnan alueella yrittämisessä on monenlaisia hyötyjä. Aada kertoo, että kaikki on lähellä, jolloin pääsee hyvin liikkumaan paikasta toiseen. Otso kokee myös, että asiakaskunta on laaja ja hänestä on mukavaa päästä auttamaan paljon erilaisia ihmisiä. Pilvi kertoo vielä, että alueella on paljon vanhempia ihmisiä ja lapsiperheitä, jotka ovat kotiapua tarjoavien yritysten kohderyhmää.


Otso Välimäki on 15-vuotias yrittäjä Niittylahdelta. Hänen yrityksensä Välimäen kotiapu ja -leipomo tarjoaa peruskotiapua ja leipomuksia, kuten juustokakkuja ja macaronsseja. Otson yritys toimii Pyhäselän alueella ja Joensuun keskustassa. Otson yrityksestä saat hyvää asiakaspalvelua ja herkullisia leivoksia. Hänet tavoittaa

sähköpostitse valimaenkotiapujaleipomo@gmail.com tai puhelinnumerosta 0452090696Aada Korpi on 14-vuotias hammaslahtelainen nuori yrittäjä. Hänen yrityksensä Aadan kotiapu tarjoaa kotiapua, kuten ruohonleikkuuta, koiran ulkoilutusta, ikkunan pesua ja lasten hoitoa Hammaslahden alueella. Aadan tarjoama palvelu on ystävällistä ja luotettavaa. Hänelle on tärkeää hyvä työn jälki ja tyytyväiset asiakkaat. Hänet voi tavoittaa puhelimitse numerosta: 0449719435Pilvi Jurvanen on 16-vuotias niittylahtelainen yrittäjä. Hänen yrityksensä on Pilvin kotiapu, joka tarjoaa pääasiassa lasten hoitoa, mutta myös siivousta ja muuta kotiapua - missä asiakas tarvitsee apua. Hänen yrityksensä toimii Niittylahden ja Reijolan alueella. Pilvillä on paljon kokemusta lastenhoidosta ja siivouksesta.

 Hänen asiakaspalvelunsa on luotettavaa ja ystävällistä. Häneen saa yhteyttä puhelimitse tai viestillä numerosta: 0504372131.