Juhlametsikkö perustetaan helatorstaina 25.5.2017

18.5.2017

Järjestöjen ja Pyhäselän srk yhteinen muistometsikkö perustetaan Vapauden puistoon 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Tulevaisuuden kuusi on historiallinen kampanja, sillä se jatkaa itsenäisyyden perinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) jälkeen.

Pyhäselän 4H-yhdistys on perustanut erilaisina teemavuosina 4H-metsiköitä.  Suomen täyttäessä 100 vuotta jatketaan tätä jo 1920-luvulta alkanutta perinnettä. Juhlametsiköiden perustaminen on hieno tapa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea yhdessä lasten ja aikuisten toimijoiden kanssa.

Mukaan tämän vuoden metsikön istuttamiseen on saatu Pyhäselän seurakunta ja 15 paikallista järjestöä mm. Sydänyhdistys, metsästysseura, nuorisoseura ja reserviläiset.

Metsiköt toimivat pitkäaikaisina muistoina tapahtumista, ja niiden kehittymistä seuraamalla voidaan tutustua metsän eri kehitysvaiheisiin. Istutustapahtumat lisäävät lasten ja nuorten metsätietämystä ja parantavat luontosuhdetta sekä vahvistavat yhteisöllisyyttä.

Tämä juhlavuoden Tulevaisuuden kuusi kampanja linkittää menneiden vuosien merkkitapahtumien kunniaksi perustetut metsiköt nykyaikaan. Myöhemmin voidaan perustettuun metsikköön laittaa mm. geokätköt ja metsikköä voidaan käyttää oppilaiden opetuksen tukena.

Metsikön perustaminen

Pyhäselän 4H-yhdistys ja seurakunta järjestävät metsikön istutustapahtuman helatorstaina 25.5.2017 klo 16 alkaen. Paikkana on Pyhäselän seurakunnan Vapauden puisto, joka sijaitsee kirkon lähellä.  

Mukana istutustapahtumassa ovat 16 eri järjestöjen edustajaa, jotka istuttavat vuorollaan oman Tulevaisuuden kuusi juhlataimensa. Pyhäselän seurakunnasta paikalla ovat pastori Marja Juntunen ja kanttori Liisa Kettunen. Tapahtumassa paljastetaan myös metsikön muistokyltti. Tilaisuutta voi tulla seuraamaan kaikki halukkaat!

Lisätiedot:

Pyhäselän 4H-yhdistys, Pirjo Poutanen

050-4062554, pirjo.poutanen@4h.fi