Harrastekerhot

Harrastekerhot jatkuvat vko 3, mikäli koronarajoitukset sallivat

Ilmoittautuminen

Kerhot ovat ilmaisia 4H-jäsenille. Jäsenmaksu 35 eur / hlö / vuosi ja perhemaksu 70 eur / vuosi.

Jäsenmaksulla saat jäsenkortin, jolla saat tuntuvia alennuksia paikallisista liikkeistä ja alennuksia kursseista, leireistä ja retkistä. 4H-jäsenet ovat vakuutettuja kaikissa 4H-toiminnoissa.

Ei jäsenet maksavat kerhomaksua 35 eur / hlö

Kerhomaksu sisältää:

  • ohjatun kerhon
  • kerhossa tarvittavat materiaalit
  • vakuutuksen

MITÄ 4H-KERHOSSA TEHDÄÄN?

4H-kerho on 6-12-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattua pienryhmätoimintaa, jota  pääsääntöisesti ohjaa kaksi 15 -18-vuotiasta nuorta/kerho. Lisäksi myös vapaaehtoiset aikuiset tai toimihenkilöt voivat ohjata kerhoja. 4H-järjestö kouluttaa kaikki ohjaajat tehtäviin.

Kerhoissa voidaan tehdä monenlaisia asioita esim.

  • harjoitellaan kädentaitoja, askarrellaan, rakennetaan
  • leivotaan, kokataan
  • tutustaan luontoon, eläimiin ja kasveihin
  • leikitään, pelataan, retkeillään
  • järjestetään juhlia, tempauksia ja projekteja

Erikoiskerhossa voidaan erikoistua johonkin tiettyyn aihealueeseen (esim. kokkikerhot, lemmikkieläinkerhot, jalkapallokerhot, tanssikerhot jne.)


4H-liiton suositukset kerhotoimintaan korona-aikana:

· 4H:ssa turvallisuus huomioidaan kaikessa toiminnassa. Ryhmäkokoko suhteutetaan tilojen kokoon, turvavälimahdollisuuksiin ja ilmanvaihtoon, suosituksena kuitenkin korkeintaan 10-12 lapsen ryhmät.

· Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. 

· Käsihuuhteen suositellaan käytettäväksi ja yleisesti saatavilla olevaksi tiloihin. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.

· Ruokaa valmistaessa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus normaalia tarkemmin.

· Huoltajat saattavat lapsensa piha-alueelle ja noutavat heidät sovitusti samasta paikasta. Pyritään välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa. 

· Vältetään yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten askartelutarvikkeiden käyttöä tai puhdistetaan ne aina käyttäjien välillä.

· Toiminnassa ulkoillaan mahdollisimman paljon.
Haluatko kerhonohjaajaksi? 

Ota yhteyttä p. 0504062554 tai taru.riikonen@4h.fi 

tai lähetä avoin työhakemus